I fin form!

Bild: 2020-10/bild1.jpg

Medlemsmöte för Svensk Form Norrbotten – tja, det kan väl vara ganska trevligt. Och Jan Forsmark var ombedd att komma dit för att hålla en inspirationsföreläsning om att arbeta med ljus. Tja – också det ganska trevligt. Men men men… kvällen inleddes med att tillkännage Årets Formbärare 2020 för region Norrbotten.
Det var… tatatadaaa… Jan Forsmark! Jan tappade hakan hela vägen ner i golvet (men som synes på bilden lyckades han få upp den tills det var dags för fotografering). Ära och glädje, blommor, diplom, tårta och en motivering så fin att ögonen blev blöta:

Ljuset skapar kontraster, skuggor, kulörer och valörer. Ljus är betydelsefullt ur flera aspekter; för form och arkitektur, för vårt fysiska och psykiska välbefinnande, i sociala och kulturella sammanhang.
Med en förmåga att se helheten och samtidigt måna om detaljerna har Jan Forsmark under mer än 25 år arbetat målmedvetet och konsekvent med att ljussätta offentliga och privata miljöer.
Han verkar i det tysta med är välkänd över hela landet för sitt arbete som ljusdesigner. Jans arbete med ljus ger avtryck och mervärde till människor genom alla projekt han är inblandad i. Ljusdesign med idérikedom och kvalitet, som både berikar stadsbilden och skapar stämning i skogsdungen.

Designat Ljus Europa AB

Varvsgatan 41
972 32 Luleå   

Social media